Girls Trip

Wilde meidenfilms zijn momenteel niet weg te branden uit de bioscoop. Sinds Bridesmaids heeft Hollywood een nieuwe melkkoe ontdekt, en men pimpt die koe uit tot op het bot. Nog niet zolang geleden recenseerden we nog de wilde avond van Scarlett Johansson en haar vriendinnen in Girls Night Out. En nu is Regina Hall het middelpunt van extravagante avonturen in het nachtleven van New Orleans.

De nieuwe Oprah
Ryan (Regina Hall) wordt door velen gezien als de nieuwe Oprah. Haar huwlijk met American Football Speler Stewart Pierce (Mike Colter) is voor velen een inspiratie. Het perfecte leventje van dit showbizz power-koppel lijkt te worden bezegeld met een miljoenencontract. Dat moet getekend worden tijdens het jaarlijkse Essence Music Festival in New Orleans. Ryan heeft de laatste jaren haar hartsvriendinnen flink verwaarloosd, en dus wil ze er een leuke trip van maken met the girls. In New Orleans komen de dames er achter dat Stewart stiekem vreemdgaat met een Instagrammodel. Niet alleen staat de miljoenendeal nu op de tocht, ook het perfecte leventje van Ryan lijkt ineens niet zo perfect meer…

White Girl Wasted
Deze variant van het wilde meidenthema draait rond een vriendengroep van donkere dames. Dat betekend veel grappen over white girls (I wanna get White Girl Wasted), verwijzingen naar rap en R&B en sowieso een enorm goede soundtrack. Verder is de film redelijk voorspelbaar. De vriendinnen zijn allemaal tegenpolen die elkaar aanvullen. Elk heeft een eigen probleem dat tijdens de film natuurlijk naar de oppervlakte komt en voor de nodige reuring zorgt. Maar zoals altijd overwinnen vriendschap en sisterhood… blah blah blah. Voor het verhaal hoef je echt niet naar deze film. Waarom dan wel? Om de ontzettend hilarische grappen!

Lachen, gieren, brullen
Waar Girls Night Out te vaak vooral mikte op vage niet al te leuke grappen van Kate McKinnon scoort Girls Trip door in your face humor. De grappen zijn recht voor zijn raap, en ik lag een flink aantal keren bijna naast mijn bioscoopstoeltje van het lachen. En als een film je zo aan het lachen krijgt, dan vergeef je het voorspelbare verhaaltje en de stereotype karakters wel. Jada Pinkett Smith heeft een scene die er qua ROTFLMFAO humor (zoek maar op) bovenuit steekt. Ik zal ‘m niet voor u spoilen, maar de zaal waar ik keek ontplofte in hysterisch gejoel en gelach.

Conclusie
Waar ik bij het eerdere Girls Night Out nog met een “mwoah” gevoel de zaal verliet heb ik echt genoten van Girls Trip. Haalt de film mijn top 10 van 2017? Ik denk het niet. Maar na zo ontzettend gelachen te hebben is het een film die ik best nog eens zou willen zien. Het is ook echt een film die je in een volle bioscoop of thuis met een flinke groep vriendinnen moet gaan kijken. Wijntje erbij, en gieren geblazen. De film levert precies dat wat van haar gevraagd werd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*