Goede voornemens 2018

Een filmjaar voorbij, en een nieuwe voor de boeg. Mijn top en flop lijstje staat inmiddels online. Maar dit jaar wil ik ook iets nieuws doen: een paar filmdoelen stellen voor het komende jaar. Mochten jullie suggesties of verzoekjes hebben voor 2018 op deze site, let me know!

Inhaallijst 2017
Natuurlijk heb ik een hoop gemist in 2017. Mijn ZZP-werk en het hebben van een kind voorkomt dat ik zoals vroeger alle tijd heb om 120x per jaar naar de bios te gaan. Deze films had ik graag willen zien, maar heb ik helaas gemist. In de herkansing dit jaar!

1) Wonder – Stephen Chbosky
2) The Disaster Artist – James Franco
3) Machester by the Sea – Kenneth Lonergan
4) The Square – Ruben Östlund
5) Your name – Makoto Shinkai
6) Get out – Jordan Peele
7) A Monster Calls – J. A. Bayona
8) Coco – Lee Unkrich
9) Good Time – Ronald Bronstein
10) The Killing of a Sacred Deer – Yorgos Lanthimos

Meer variatie
Ik ben dit jaar zo’n vijftig keer naar de bios geweest, en elke keer heb ik een beetje veilig gekozen. Films waarvan ik vond dat ik ze sowieso moest recenseren, film waarvan ik van te voren wist wat ik er aan had, geen moment zat ik dit jaar in de bios met een gevoel van; benieuwd wat we gaan krijgen. Voor het komende jaar neem ik me voor wat vaker naar films te gaan waar ik van te voren weinig over heb gehoord. Ik wil weer wat meer gekieteld worden door wat ik zie, en niet alleen maar braaf alle Marvel-films aftikken.

Filmdoelen
Ik wil in 2018 zo’n 60 nieuwe bioscoopreleases bekijken, en ik ga proberen alle Netflix Exclusives mee te pikken. De kwaliteit van die laatste categorie is momenteel nog wel wisselend, maar het is een fenomeen dat zal blijven groeien. Verder hoop ik via deze site meer mensen te laten delen in de liefde voor film, dus reageer vooral op de artikelen die je aantreft. En mocht je ideeën voor deze site hebben, laat ze horen!

2 Comments

  1. Goed om doelen voor jezelf te stellen. Zelf moet ik er nog even voor gaan zitten om te bepalen wat ze zijn, maar in ieder geval ga ik weer een Blindspot lijst maken, proberen wat meer artikelen naast de recensie te schrijven….en verder nog even brainstormen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*