5 films die je lente 2018 niet wil missen

Zoals elk kwartaal weer een overzichtje van vijf aankomende titels die je de komende maanden niet wil missen. We hebben de films in kwestie zelf nog niet gezien, maar om diverse redenen kijken wij en diverse andere mensen naar deze releases uit. Mist er iets in ons rijtje? Laat het ons weten!

Lady Bird – 5 April
Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter. De film kreeg veel aandacht door enkele oscarnominaties, waaronder voor beste regisseur. Nominaties voor vrouwen in die categorie zijn dun gezaaid, en juist dat gebrek aan verscheidenheid was deze editie een groot thema. Maar Lady Bird is een film waar we ook zonder Oscardrama wel naar uitkijken.

The Rider – 19 April
Misschien niet de meest bekende film in dit rijtje, maar als voormalig student American Studies kijk ik hier toch naar uit. Amerika in de film is meestal New York of Los Angeles, en zelden echt het hart van Amerika. Na een bijna fatale hoofdwond te hebben opgelopen, onderneemt een jonge cowboy een zoektocht naar een nieuwe identiteit en wat het betekent om een ??man te zijn in het hart van Amerika. Na haar debuut (Songs My Brothers Taught Me) situeert regisseuse Zhao ook deze film in het Amerikaanse achterland van South Dakota.

Avengers: Infinity War – 25 April
Het Marvel Cinematic Universe brengt na 10 jaar de ultieme, meest gevreesde confrontatie aller tijden naar het scherm in de film Marvel’s Avengers: Infinity War. Of je nou wel of niet om dit genre geeft: het is ontegenzeggelijk een groot filmevent. De voorverkoop in de Verenigde Staten breekt nu al alle records, en de film is nog niet eens in de bioscopen. Ook zal deze film een flink startpunt zijn voor het vervolg van het cinematografische Marvel universum. Wie blijft, wie gooit de handdoek, en wie gaat wellicht dood?

Deadpool 2 – 17 Mei
Deel één is één van mijn favoriete superheldenfilms ooit. Samen met Logan liet Deadpool zien dat films in dit genre nog wel kunnen verrassen. Vooral de slimme reclamecampagne en de liefde van hoofdrolspeler Ryan Reynolds voor dit project tilden dit film ver boven de rest van dit genre uit. Daarom kijken veel fans dan ook uit naar deel twee. Er is ook een keerzijde: in de comics is er inmiddels wel een overdaad aan aandacht voor Deadpool geweest, en door de hoge verwachtingen kan de film bijna alleen maar tegenvallen… Of weet Ryan ons weer te verrassen?

Solo: A Star Wars Story- 23 Mei
Zaten we met zijn allen nou echt op een prequel rond Han Solo te wachten? Disney dacht van wel. Harrison Ford is natuurlijk te oud om een tienerversie van zichzelf te spelen, en dus zien we de jonge Alden Ehrenreich in de hoofdrol. Dat het maken van deze film allesbehalve vlekkeloos verliep is nog een understatement. De hoofdrolspeler zou extra acteerlessen hebben moeten volgen. De regisseurs werden van het project gehaald, het script werd herschreven… Ron Howard werd ingevlogen om te redden wat er te redden valt. Han Solo is tenslotte een karakter dat veel Star Wars fans aan het hart gaat…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*