Imagine Film Festival

Imagine Film Festival is weer begonnen! Van 11 tot en met 21 april kun je je in EYE Amsterdam laven aan zo’n vijftig genrefilms, vier korte film-programma’s, een dagelijkse talkshow, toverlantaarnvoorstellingen, Virtual Reality en een hoop Q&A’s, masterclasses en workshops.

Het programma
Woensdag vond de opening plaats, waar genodigden de nieuwste Wes Anderson Isle of Dogs (2018) zagen en als publieksopening Tragedy Girls (Tyler Macintyre) werd vertoond. Het festival sluit op vrijdag 20 april af met Ghost Stories (Jeremy Dyson & Andy Nyman) en wie er geen genoeg van kan krijgen – of geen tijd heeft om het festival doordeweeks te bezoeken – kijkt op zaterdag 21 april tijdens Best of Imagine de hoogtepunten van het festivalprogramma terug. De themaprogramma’s dit jaar: Kick Ass Women, Storytelling, Virtual Reality en The Hero’s Journey.

We go way back
Het is inmiddels de negende keer dat ik het festival bezoek. Ik heb er stage gelopen, er op de dagkrantredactie gewerkt en via Imagine (destijds nog AFFF: Amsterdam Fantastic Film Festival geheten) kwam ik terecht bij genrefilmtijdschrift Schokkend Nieuws. De fantastische film is mijn grote liefde en ik kan dan ook niet wachten om me onder te dompelen in het uitgebreide programma en de festivalsfeer.

Mijn spoorboekje
Waar ik naar uitkijk? Onder andere naar de masterclass over boekverfilmingen van Mick Garris, die maar liefst zeven boeken van Stephen King adapteerde, en naar het Nieuw Nederlands Peil-programma, waarin verschillende korte films van eigen bodem door de makers worden gepresenteerd. Op mijn lijstje staan uiteraard ook een hoop films, waaronder The Endless (Justin Benson & Aaron Moorhead), How To Talk To Girls At Parties (John Cameron Mitchell), Tigers Are Not Afraid (Issa Lopez), het al genoemde Isle of Dogs en Let the Corpses Tan (Hélène Cattet & Bruno Forzani. Maar ik hoop nog veel meer te zien: er staan er op dit moment twaalf op de planning, met daarnaast nog een selectie shorts, een stand-up show, een masterclass en het Kick Ass Women-panel, over de vrouwelijke stem in genrefilm.

Wonderen en verrassingen
Imagine is hét festival voor de fantastische film in Nederland. Het is een festival voor iedereen die graag wordt verrast en openstaat voor het wonderlijke; voor iedereen die de wereld vanuit een ander perspectief wil bekijken en niet bang is om daardoor misschien zelfs wel anders naar zichzelf te kijken; voor iedereen die wegdroomt, wegvlucht, buiten de gebaande paden treedt. Maar bovenal (en uiteraard): voor iedereen die van film houdt.

Ga je ook naar Imagine? Waar kijk jij naar uit? Aan het eind van de rit doe ik verslag van het festival en hoor ik graag hoe het jou is bevallen en welke films er uitsprongen (of juist niet). Voor nu trek ik me terug in het donker, met m’n telefoon uit en m’n ogen wijdopen. Stel je voor…

Tot in EYE, tot op Imagine!

IMAGINE FILM FESTIVAL

11 t/m 21 april 2018
EYE, Amsterdam
Zie voor meer informatie en tickets: www.imaginefilmfestival.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*