5 films voor na de zomer

Ook na de zomervakantie valt er nog genoeg te genieten in onze bioscopen. Sure, het is nu nog midden in de zomer, maar het kan nooit kwaad om te weten welke films volgens ons wellicht een bioscoopbezoekje waard zijn.

I Am not a Witch – 13 september
Na een incident in haar dorp wordt de 9-jarige Zambiaanse Shula beschuldigd van hekserij. Tijdens de korte rechtszaak wordt ze schuldig bevonden en verbannen naar een heksenkolonie. De film betekent heet debuut van schrijfster/regisseuse Rungano Nyoni en kon onder andere bij de BAFTA’s al enige internationale prijzen in de wacht slepen.

A Simple Favor – 27 september
In de stijlvolle thriller A Simple Favor volgt mommy vlogger Stephanie (Anna Kendrick) een spoor van leugens om de waarheid achter de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily (Blake Lively) te achterhalen. Paul Feig had enkele mooie kassuccessen met hoofdzakelijk vrouwelijke casts achter de rug, maar vertilde zich volledig aan Ghostbusters. Een mooie kans op eerherstel?

Venom – 4 oktober
Sam Raimi liet in Spider-Man 3 al eens een karakter met de naam Venom opdraven, maar Topher Grace bleek een enorme miscast als Eddie Brock/Venom. Aan acteur Tom Hardy en regisseur Ruben Fleischer om deze nare herinnering weg te spoelen. De eerste trailer stelde teleur omdat men nog te weinig van de buitenaardse symbiote zag. Dat heeft de PR inmiddels al ruimschoots goed gemaakt. Laat maar doorkomen.

First Man – 11 oktober
Damien Chazelle kan vanwege Whiplash en La La Land momenteel bij mij niet veel fout doen. Ik was helemaal gek van die films, die ook beide mijn favoriet van hun releasejaar werden. In navolging van het succes van La La Land werken de Oscarwinnende regisseur en goldenboy Ryan Gosling opnieuw samen aan First Man. De film draait rond Neill Armstrong en de Apollo 11 missie van 1969.

Bad Times at the El Royale – 11 oktober
Zeven vreemdelingen, elk met een duister geheim, ontmoeten elkaar in het El Royale nabij Lake Tahoe, een vervallen hotel met een donker verleden. In de loop van een noodlottige nacht krijgt iedereen een laatste kans op de verlossing, voordat alles naar de hel gaat. Drew Goddard verraste de fans van het horrorgenre met Cabin in the Woods, en ook deze thriller lijkt me apart genoeg om interessant te zijn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*