5 films voor de winter waar wij naar uitkijken

Rond de kerst dan weet je het, dan proberen de filmmaatschappijen hun heavy hitters in de de bioscoop te hebben. Maar er komen wat ons betreft meer dan alleen maar big budget kerst kanonnen in de bioscoop. Zoals elk kwartaal ook nu weer een overzicht van films waar wij naar uitkijken. Missen we volgens jou een absolute aanrader? Laat het ons weten.

Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald – 14/11
Aan het einde van de eerste film werd de duistere Gellert Grindelwald (Johnny Depp) ontmaskert en met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Nieuwsgierig hoe het verder gaat? De trailer maakte me als Harry Potter fan in elk geval enthousiast. Een terugkeer naar Hogwarts om de jonge Albus Dumbledore (Jude Law) te ontmoeten, nieuwe avonturen in de magische wereld van J.K. Rowling… ik ben aan boord. Deze spin-off van de Harry Potter franchise lijkt te slagen waar zoveel andere filmseries falen, de aandacht van de fans vasthouden.

Creed II – 29/11
Hoe kan Sylvester Stallone Rocky-films blijven maken als hij echt te oud is om geloofwaardig een topsporter neer te zetten? Door hem trainer te maken natuurlijk. In Creed maakten we kennis met Adonis Creed (Michael B. Jordan), een eerzuchtige jongeman die graag onder de schaduw van zijn vader vandaan wil komen. Rocky helpt Adonis om met de erfenis van zijn vader in het reine te komen en samen halen de twee het beste in elkaar naar boven. In deel twee heeft Adonis wat hij daarvoor nog niet had: een familie, een eigen identiteit en nieuwe verantwoordelijkheden. Maar ook een uitdaging: een gevecht tegen de zoon van de bokser die zijn vader doodde: Ivan Drago (Dolph Lundgren).

The Front Runner – 6/12
Hugh Jackman speelt de charismatische politicus Gary Hart. De film volgt de opkomst en ondergang van deze senator, die de harten van jonge kiezers veroverde en de favoriet werd om bij de presidentsverkiezingen van 1988 de kandidaat te worden voor de Democraten. Ik was een enorme fan van Jason Reitman’s Juno, Up in the Air en Thank You For Smoking. Ik ben dan ook enorm benieuwd wat hij van dit verkiezingsdrama gaat maken. De film belooft een studie te worden van politieke aspiraties, het publieke vergrootglas en journalistieke verantwoordelijkheid.

Ralph Breaks the Internet – 12/12
Zes jaar na het redden van de arcade is het de spelkast van Sugar Rush stuk. waardoor Ralph (John C. Reilly) en Vanellope (Sarah Silverman) via de nieuw geïnstalleerde wifi-router in Litwak’s Arcade naar het internet moeten reizen om het programmaonderdeel op te halen waarmee het spel kan worden gered. Een eerdere poging om het internet te persifleren, the Emoji Movie, leverde één van de slechtste films van het jaar op. Maar Wreck it Ralph is gelukkig uit een grappiger hout gesneden.

Mary Poppins Returns – 19/12
In het Londen ten tijde van de grote depressie worden een inmiddels volwassen Jane en Michael Banks, samen met Michael’s drie kinderen, bezocht door de raadselachtige Mary Poppins na een persoonlijk verlies. Door haar unieke magie en met de hulp van haar vriend Jack, helpt ze de familie om de vreugde en het wonderlijke te herontdekken in hun leven. Ik weet niet goed wat ik hiervan moet vinden. Mary Poppins is een kinderfavoriet waar ik ook tegenwoordig nog van kan genieten. Ik ben zo gek op de film dat een eventuele sequel natuurlijk onder een onredelijk groot vergrootglas komt te liggen. Maar Emily Blunt is een goede casting, dus we gaan het zien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*