Marvel op zoek naar vrouwelijke regisseurs

De zoektocht om James Gunn te vervangen voor de derde Guardians of the Galaxy film is naar verluidt begonnen met het gerucht dat Marvel Studios op zoek is naar een vrouwelijke regisseur voor het project. Entertainment nieuwssite SuperBrosMovies.com komt zelfs met enkele namen die op een verlanglijstje zouden rondgaan: Dee Rees (Mudbound), Michelle McLaren (Game of Thrones), S.J. Clarkson (Jessica Jones) en Jane Campion (The Piano).

Tussen al deze namen werd McLaren oorspronkelijk benaderd Wonder Woman te regisseren, een klus die uiteindelijk ging naar Patty Jenkins. Ze is momenteel verbonden aan Image Comics-project Cowboy Viking Ninja, waar Guardian Chris Pratt ook aan meewerkt. De productie van dit project zou echter vertraging hebben opgelopen. Clarkson heeft een televisieachtergrond met geregisseerde afleveringen van Jessica Jones op Netflix, maar is momenteel verbonden aan Star Trek 4 voor Paramount. Ook geen productie zonder problemen: het project verloor acteurs Chris Pine en Chris Hemsworth.

Begin 2019 zou de productie van Guardians of the Galaxy Vol. 3 moeten beginnen, met een releasedate voor 2020. Maar de film heeft momenteel geen regisseur of cast. Het gerucht dat Marvel een vrouwelijke regisseur zoekt heeft natuurlijk weer de nodige boze reacties losgemaakt onder minder sympathieke gebruikers van Sociale Media… Ook dat hoort helaas bij dergelijke internetgeruchten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*