Komt er dan toch een Gladiator 2?

Ridley Scott heeft aangekondigd dat een vervolg op Gladiator momenteel in ontwikkeling is. Scott speelde met het idee om een ??vervolg te maken op de Oscar-winnende blockbuster sinds de première in 2000. Scott, die naar verluidt de film zelf wil regisseren, heeft Peter Craig (The Town) gevraagd om het script voor het project te schrijven .

De film zou het verhaal van Lucius moeten gaan vertellen, de jonge Romein die werd geïnspireerd door de gladiator Maximus. Ondanks dat hij werd verzorgd door zijn vileine oom, Commodus, maakte het leven en de dood van Maximus een enorme indruk op Lucius en zijn moeder. Het is onbekend of Scott zal proberen Russell Crowe, die Maximus in de originele film speelde, te verleiden terug te keren. Er is ook geen indicatie hoe lang de ontwikkeling of productie van de film zou kunnen duren.

De film wordt geproduceerd door Paramount en mede gefinancierd door Universal. DreamWorks, die de originele film met Scott produceerde, zal niet betrokken zijn bij het vervolg. Scott is momenteel verbonden aan een flink aantal andere projecten, waaronder  Merlin voor Disney, een drama over fotojournalist Lyndsey Addario met Scarlett Johansson en de TNT-televisieserie Raised by Wolves.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*