Welke films helpen je de warme zomer door?

Terwijl de mussen van het dak vallen door de hitte probeer ik redenen te vinden waarom je deze zomer liever naar de bios zou gaan dan het strand. De antwoorden zijn makkelijk. Minder zand op rare plekken, airco en een aantal interessante films. Welke films ga ik deze zomer sowieso proberen mee te pikken? Ik zet een aantal aanraders op een rijtje.

Spider-Man: Far from Home – 4 Juli
Volgens Marvel is niet Avengers: Endgame maar deze film de definitieve afsluiting van de derde fase films. Spider-Man moet verder nu zijn mentor Tony Stark er niet meer is. Met zijn school maakt hij een tripje door Europa. Maar ook daar blijven Superheldenzaken Peter Parker achtervolgen. Nick Fury heeft zijn hulp nodig. Spider-Man: Homecoming werd behoorlijk goed ontvangen, dus de fans kijken natuurlijk uit naar dit deel. Ik zie het echter niet als de definitieve afsluiting, maar meer als de brug naar een nieuwe serie films.

The Lion King – 17 Juli
In deze, volgens Disney “Live Action” remake van regisseur Jon Favreau, brengt The Lion King de kijker naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Laten we gewoon eerlijk zijn: dit is een animatiefilm. Men probeert er allemaal nieuwe termen op te plakken, maar alles in deze film komt van de harde schijf. Gelukkig is de stem van Mufasa wel echt: James Earl Jones is terug!

Ballon – 18 Juli
Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Deze duitse thriller trok mijn aandacht in het verwachtlijstje van Pathe bioscoop, en ik kijk er naar uit.

The Wolf’s Call – 25 Juli
Aan boord van een Franse nucleaire onderzeeër heeft een jonge officier het uitzonderlijke talent om de geluiden van vijandige onderzeeërs te identificeren. Als hij een foute inschatting maakt zet hij niet alleen zijn reputatie op het spel, maar ook de levens van de hele bemanning. Als fan van films als Das Boot en The Hunt for Red October heb ik wel trek in een claustrofobische onderzeeër film.

Once Upon a Time in Hollywood – 15 Augustus
Een tanende TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. Van Quentin Tarantino mogen we verwachten dat hij op geheel eigen wijze een beeld van Hollywood weet neer te zetten, vol scherpe dialogen en popculturele referenties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*