Pokémon: Detective Pikachu

Eerst even een bekentenis. Ik heb als kind weinig tot geen Pokemon gekeken. Ik ken het muziekje, ik weet wie Pikachu is… En daar houd het eigenlijk een beetje mee op. Toch was ik na het zien van de trailer voor deze film wel enthousiast. Een film-noir achtige setting voor Pokemon, met Ryan Reynolds als een wise-cracking Pikachu? Lijkt me wel een mooi tussendoortje.

“Should I talk about the fact that your childhood bed is a Pikachu bed?”

Tim Goodman (Justice Smith) verloor op jonge leeftijd zijn moeder. Zijn vader liet hem achter bij zijn oma en stortte zich volledig op zijn werk. Vader en zoon vervreemden van elkaar en nu Tim een tiener is hoort hij dat zijn vader is overleden. Tim gaat naar Ryme City om het appartement van zijn vader op te ruimen. Daar stuit hij op Detective Pikachu, de Pokémon van zijn vader. In Ryme City leven alle Pokémon in harmonie met de burgers. Maar Pikachu en Tim stuiten op een complot die deze status quo wil misbruiken.

Een Pokémon film die volgens de trailer het moet gaan hebben van de Deadpool achtige humor van Ryan Reynolds. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Dat is het ook. Al snel blijkt dat Pokémon gewoon een kindervriendelijke avonturenfilm is waar de iets steviger grappen allemaal in de trailer zaten. Dit is na een minuut of zes wel duidelijk, dus kon ik dat beeld van deze film loslaten en de film waarderen voor wat het is.

De acteerprestaties in deze film zijn nogal vlak, want de film gaat nergens echt de diepte in. Het belangrijkste verhaalelement is eigenlijk de eenzaamheid van Tim. Aanvankelijk staat hij afwijzend en vol wrok tegenover de herinneringen aan zijn vader. Als blijkt dat er meer achter diens dood steekt dan Tim (en de politie) vermoeden begint Tim zijn vader op een andere manier te leren kennen. Hij merkt dat zijn vader ook worstelde met zijn verdriet, en niet de afstandelijke man was waar Tim hem voor aanzag.

Conclusie
Ik kan niet anders zeggen dan dat deze film redelijk vermakelijk is. Kinderen rond de 10 en 15 jaar zullen er vermoedelijk nog het meeste plezier aan beleven. Waarschijnlijk pikken die ook alle verwijzingen en easter-eggs op die als niet kenner aan mij voorbij gaan. Verwacht je een super grappige en ietwat rauwe Pokémon film te krijgen die de trailer belooft, dan kom je er bedrogen uit. Maar als kinderfilm is Detective Pikachu goed te verstouwen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*