Welke vijf films wil je deze herfst niet missen?

Momenteel zit ik op een camping, en hou ik me helemaal niet bezig met de vraag welke film ik vanavond of morgen in de bios zou willen zien. Maar de herfst komt eraan, het weer zal guurder worden, en dan is het toch fijn om een paar titels paraat te hebben die je niet mag missen. Welke vijf films lijken ons de moeite wel waard?

It: Chapter 2 – 5 September
Ik noem in dit lijstje altijd films die MIJ de moeite wel waard lijken, maar soms moet je ook even verder denken dan je eigen voorkeuren. De TV-Serie IT vond ik als kind best aardig, maar de filmversie heeft mij geen moment kunnen verleiden om naar de bios te hollen, of zelfs maar te streamen. Maar ik ben kennelijk de enige. De eerste film was een succes, en dus zal het niemand verbazen dat dit afsluitende deel die lijn gewoon doortrekt. Wil er iemand nog een ballon?

Downton Abbey – 12 September
De bekende acteurs uit de populaire televisieserie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor de film. En deze keer is het alle handen aan dek, want er komt hoog bezoek langs. Het Britse koningshuis vereert Downton Abbey met een bezoek. Alleen ontstaan er al snel strubbelingen. Het hof neemt zijn eigen koks, bedienden en butlers mee. En daar is men downstairs niet van gediend, het personeel laat zich niet zomaar op het tweede plan zetten!

Rambo: Last Blood – 19 September
De film Last Blood doet suggereren dat dit dan ECHT de laatste Rambo film gaat zijn. Rambo is voor mij een enorm stukje jeugdsentiment. Tijdens kinder- en tienerfeestjes was er altijd wel iemand die een videoband van Rambo 2 of 3 had weten te regelen, en dan keken we weer (high van cola en chips) toe hoe Sylvester Stallone honderden tegenstanders, helikopters en tanks in zijn eentje (of te paard) te slim af was. De meest recente Rambo film was behoorlijk duister maar erg vermakelijk. Kijken of het Stallone lukt om net als Rocky ook Rambo een mooi afscheid te geven.

Joker – 3 Oktober
Het wil maar niet lukken met het DC film universum. Nadat Batman V Superman en Justice League kijkers en critici niet echt wisten te bekoren besloot men zich naar meer op zichzelf staande films te gaan richten. Deze Joker film is een poging tot een karakterstudie rond DC’s meest gevreesde schurk: The Joker. In het Gotham City van 1981 geeft Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) zich na een mislukte carrière als stand-upcomedian over aan een leven van misdaad en waanzin. Of men na twee recente interpretaties van de Joker op deze film zit te wachten…?

Fisherman’s Friends – 10 Oktober
Een snelle, cynische Londense muziekproducent gaat met tegenzin naar Cornwall, waar hij van zijn baas (als practical joke) moet proberen een visserskoor te contracteren. Al snel is hij een ‘vis uit het water’ die probeert integreren in de lokale gemeenschap en hechte band van de koorleden. In een poging de scepsis van de vissers over de muziekindustrie te overwinnen, moet hij zijn eigen ideeën over succes en de waarde van het leven loslaten. Een film die we wellicht al 100x eerder in verschillende vormen hebben gezien, maar ik hou er van.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*