Vijf films voor deze winter

De wintermaanden komen er weer aan. Tijdens deze steeds korter wordende dagen kan je natuurlijk met je geliefden rond de tafel een bordspelletje spelen, maar je kan dus ook naar de bioscoop. Welke films mag je de komende maanden niet missen wat ons betreft?

Doctor Sleep – 7 November
Een sequel maken van een succesvolle klassieker is een lastige kwestie. Voor je het weet krijg je het verwijt dat je goedkoop probeert te scoren. De Kubrick film The Shining is een icoon. Alleen schrijver Stephen King was destijds ontevreden. Hij maakte zelf een eigen versie die door bijna iedereen vergeten is. Daarna schreef hij een literair vervolg. Deze 2019 productie probeert zowel voor King als Kubrick een soort vervolg te zijn. Of ze daarin gaan slagen?

Le Mans ’66 – 14 November
In Amerika heeft deze film de titel Ford v Ferrari, maar hier kozen ze dus voor Le Mans ’66. Matt Damon en Christian Bale proberen het onmogelijke te doen: het onverslaanbaar geachte Ferrari verslaan met een Ford. Eigenlijk gaat de film vooral over wie het grootste geslachtsdeel heeft: Enzo Ferrari of Henry Ford II. Desondanks zag de trailer er prachtig uit. Genoot je een paar jaar terug van de Formule 1 film Rush, dan is deze film wellicht spekkie naar je bekkie.

Sorry We Missed You – 14 November
De nieuwe film van Ken Loach (I, Daniel Blake) gaat over de familie Turner, een gezin dat (hoe kan het ook anders) moeilijk rond kan komen in het hedendaagse Engeland. De films van deze vermaarde filmmaker hebben niet zelden een sociaaleconomische thematiek. I, Daniel Blake wist mij te roeren vanwege de genadeloze kafkaiaanse perikelen die de hoofdpersoon overkomen bij het proberen te verkrijgen van een uitkering. Ook in deze film zien we hoe geldgebrek en het economische systeem mensen kapot dreigt te maken.

Frozen 2 – 20 November
Ik zal er maar eerlijk voor uitkomen, ik ben één van de weinige mensen die de eerste Frozen film nog niet heeft gezien. Omdat ik enkele jonge nichtjes heb ken ik natuurlijk wel het liedje “Let it go“. Desondanks hoef je geen waarzegger te zijn om te snappen dat Frozen 2 een enorme hit gaat worden deze winter. Ik heb nog mooi de tijd om het eerste deel op Disney + te zien.

Star Wars: The Rise of Skywalker – 18 December
Terwijl ik dit lijstje zo uittyp realiseer ik me ineens dat er geen enkele Marvelfilm bij zit. Dat was alweer een tijdje geleden. Desondanks zijn grote franchises toch vertegenwoordigt. Naast Frozen 2 hoopt Disney met deel negen uit de Star Wars saga natuurlijk het grote geld binnen te harken. De Star Wars films hebben door overexposure en de matige inkomsten van Solo een deukje opgelopen. Maar dat zal de mensen niet tegenhouden om deel negen te gaan zien. Saillant detail: ondanks dat de film nog lang niet draait in de bioscopen hebben enkele mensen op Pathe.nl toch al aan kunnen geven dat ze het een slechte film vonden. Grappig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*