Een extra seizoen van The Crown

Er komt meer koninklijk vertier op Netflix , maar verwacht geen Harry en Meghan-drama. Netflix kondigde onlangs aan dat er vijf seizoenen van deze geliefde serie zouden worden gemaakt. Inmiddels is daar dus nog een zesde seizoen aan toe gevoegd.

Een zesde seizoen vol Charles en Diana?

Peter Morgan, een van de drijvende krachten achter de serie, besloot dat hij en de andere schrijvers meer tijd nodig hadden om het verhaal te vertellen. ‘Toen we de verhaallijnen voor serie 5 begonnen te bespreken, werd al snel duidelijk dat om recht te doen aan de rijkdom en complexiteit van het verhaal we moeten teruggaan naar het oorspronkelijke plan: zes seizoenen volgen. Voor alle duidelijkheid, seizoen 6 brengt ons niet dichter bij het heden. Het stelt ons gewoon in staat om dezelfde periode in meer detail te behandelen. “

De serie eindigt nog steeds in de vroege jaren 2000, maar we vermoeden dat de schrijvers meer tijd nodig hadden om het Charles & Diana-drama uit de doeken te doen. Imelda Staunton neemt in de laatste twee seizonen de rol koningin Elizabeth op zich, met Lesley Manville als prinses Margaret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*