De nieuwste James Bond weer verzet

No Time to Die“, de nieuwste film in de James Bond-serie, is opnieuw uitgesteld. De film zou op 2 april in de bios verschijnen, maar door de coronacrisis is dat niet het ideale moment. MGM kondigde donderdag aan dat het de actiefilm naar 8 oktober zou verschuiven. Dit is de derde keer dat de film vertraging heeft opgelopen sinds het begin van de pandemie. Oorspronkelijk zou de film op 10 april 2020 in première gaan.

“Corona: een drama voor de bioscopen”

Het veranderende schema van “No Time to Die” staat symbool voor de impact van de pandemie op Hollywood. De 25e film in de Bond-serie was de eerste grote film die werd uitgesteld vanwege de pandemie, maar het was verre van de laatste. Het coronavirus heeft de filmindustrie ontwricht, waardoor theaters maandenlang gesloten zijn. De spaarzame momenten dat de bioscopen open zijn blijft het publiek meestal weg. Blockbusters zoals Marvel’s “Black Widow“, Universal’s “F9” en Paramount’s “Top Gun: Maverick” hebben allemaal vertraging opgelopen.
Andere films, zoals Warner Bros. ‘ “Wonder Woman 1984“, gingen beperkt in de bios en op HBO Max in première. Sommige films, zoals Pixar’s “Soul” en Disney’s “Mulan” hebben Amerikaanse theaters overgeslagen en debuteerden streaming.

Warner Bros. is zelfs zo ver gegaan om te zeggen dat het al zijn films uit 2021 in theaters en op HBO Max op dezelfde dag zal uitbrengen. De vertraging van “No Time to Die” is een enorme klap voor theaterbezitters die wanhopig op zoek zijn naar mogelijkheden om het publiek terug te winnen. Ook is het verschuiven van de film naar een latere datum een sterk signaal dat het maanden kan duren voordat de zaken weer normaal worden in de filmwereld. Sony melde donderdag dat “Ghostbusters: Afterlife“, het vervolg op de populaire Ghostbusters-franchise, van 6 juni naar 11 november verhuist.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*