Quote Quiz: beroemde quotes in het Nederlands

Onlangs hadden we met een paar vrienden een soort onderlinge pubquiz via Zoom. Één van ons maakt de vragen en de rest heeft lol met die beantwoorden en elkaar een beetje vriendschappelijk belachelijk maken. Tijdens één van die quizrondes had Quizmaster Debbie bekende songteksten vertaalt naar het Nederlands. Direct ging een lampje branden, dat kan ook met Filmquotes. Hieronder zie je enkele beroemde filmquotes creatief in het Nederlands. Om welke films gaat het?

1) Zo is het goed Big, zo is het goed.
2) Ga je gang, maak mijn dag.
3) Dat kleed maakte de kamer echt af.
4) Jij komt er niet door!
5) Zeg gedag tegen mijn kleine vriendje!

6) Kijk! Het beweegt!Het… Het leeft. Het Leeft! Het leeft! Het Beweegt! Het Leeft!
7) Hebzucht, bij gebrek aan een beter woord, is goed.
8) Eigenlijk, schat, maakt het me geen donder uit.
9) Heb je het tegen mij? Ik zie niemand anders, dus je hebt het vast tegen mij.
10) Laat me de pegels zien!

11) Dat is geen mes, dit is een mes!
12) Je kan de waarheid niet aan!
13) Je hebt een grotere schuit nodig.
14) Er is geen gejank in Honkbal!
15) Voor het geval dat ik je niet meer tref, goedemiddag, goede avond en goede nacht!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*