Bad Teacher

Als aankomend leraar had ik na een drukke stageweek vol goede voorbeelden wel even zin in wat tegengas. De trailer van Bad Teacher beloofd me dat deze film me op mijn wenken gaat bedienen. Cameron Diaz sexy als altijd, Jason Segal om je mee te identificeren en een goofy Justin timberlake. En heel veel nare grappen en harde opmerkingen. Bring it on!

Op zoek naar een rijke vent
Elizabeth is blij dat ze haar suffe baantje als lerares achter zich kan laten om rijk te trouwen met de eerste de beste domme sukkel die zich daarvoor leende. Helaas steekt diens moeder daar een stokje voor. Alleen en zonder geld zit er niks anders op dan les te blijven geven tot de nieuwe rijke stinkerd zich aandient. Gymleraar Russell voldoet wat dat betreft niet aan de eisen, maar de jonge invalkracht Scott wel. Scott lijkt echter te vallen op vrouwen met grote borsten. Een vergroting zit er op een modaal lerarensalaris niet in. Maar de leraar wiens klas het beste scoort krijgt een flinke bonus…

Lol in je werk
Het moet voor Diaz heerlijk geweest zijn om eens zo’n rol te krijgen. In plaats van het immer lieve meisje met de bekende glimlach (overigens ruimschoots aanwezig) mag ze nu vloeken, blowen, kinderen geestelijk mishandelen, rücksichtslos de competitie uitschakelen en collega’s tot op het bot beledigen. En ze neemt het er duidelijk van. Maar ondanks al het drankmisbruik, blowen, pillen, te weinig slaap en gebrek aan geld blijft ze er prachtig uitzien. Gelukkig maar, want we kijken niet naar deze film voor een lesje in moraliteit.

Bijrollen
Jason Segal moet de tegenspeler zijn met het hart van goud die eerst niet gezien wordt door Diaz, maar uiteindelijk haar hart verovert. Helaas blijft zijn relatieverende karakter enorm op de achtergrond. Lucy Punch is als Diaz streberige en jaloerse collega wel rijkelijk aanwezig. Ondanks het feit dat ze het gelijk vaak volledig aan haar kant heeft is ze zo ontstellend betuttelend en irritant dat je haar al het nare gunt dat haar overkomt. Maar de naarste rol gaat Justin Timberlake. Als een saaie sul slaat hij zich door de hele film heen tot… een van de meest bizarre seksscènes die ik de laatste tijd gezien heb. Compleet met klaarkomhoofd.

Conclusie
Bad teacher ontkomt uiteindelijk ook niet aan het aloude einde dat Diaz toch nog ergens een zacht plekje blijkt te hebben. De film weet nergens echt te verrassen en moet het vooral van een hoop harde grappen hebben. Toch heb ik me er uitstekend mee vermaakt, puur doordat ik de film zie voor wat het is: een melig tussendoortje met een aantrekkelijke vrouw in de hoofdrol, en een autowasscène waar de liefhebber zijn vingers bij mag aflikken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*