Percy Jackson and the Olympians (Seizoen 1)

Ik zag ooit de eerste Chris Columbus film toen ik de boeken nog niet had gelezen, en vond het wel okay. Een vleugje Harry Potter met een snufje Amerikaanse popcultuur en een dressing van Griekse mythologie. Na het lezen van de boeken snap ik waarom de fans allesbehalve tevreden waren. Over de erbarmelijke tweede film zullen we het maar niet hebben. De filmserie stierf daarna een stille dood, en de fans van de boeken haalden opgelucht adem.

“It takes more than just blood to make a family. “

Percy Jackson (Walker Scobell) is op een gevaarlijke queeste. Hij moet talloze monsters en kwaadaardige goden te slim af zijn en door Amerika reizen om de bliksemschicht van Zeus terug te vinden en een totale oorlog te stoppen. Nadat hij zijn moeder heeft verloren, wordt Percy opgevangen in Kamp Halfbloed, een toevluchtsoord voor halfgoden. Hij moet zichzelf bewijzen en zijn bijzonder afkomst onder ogen zien. Zijn goddelijke vader blijkt Poseidon, één van de belangrijkere goden. Met de hulp van zijn vrienden Annabeth en Grover zal Percy’s reis hem vele geheimen doen ontsluieren en wellicht dichter bij zijn vader brengen.

Schrijver Rick Riordan ging met Disney in zee om een serie te produceren die dichter bij de boeken zou blijven. Meteen ontplofte internet omdat één van de hoofdrollen, Annabeth, zou worden gespeeld door een donkere actrice, terwijl ze in de boeken blond en blank is. Rechts internet brulde “woke” dat het een lieve lust was. Ik heb er geen enkel probleem mee dat Leah Jeffries de rol kreeg, zolang het karakter gelijk is aan de boeken. Helaas geeft dit eerste seizoen haar nog niet echt de kans een overtuigende Annabeth neer te zetten. Aryan Simhadri Is aandoenlijk en ontwapenend als satyr Grover. Walker Scobell viel mij al positief op in The Adam Project, en doet het hier vrij behoorlijk als Percy.

Conclusie:
Alles bij elkaar was ik eigenlijk behoorlijk tevreden over dit eerste seizoen. De serie is verrassend onderhoudend en ziet er prima uit. Men geeft iets meer achtergrond aan Percy’s moeder Sally en durft hier en daar ook een beetje buiten de lijntjes van de boeken te kleuren zonder dat het stoort. Mag van mij door naar een volgend seizoen.

 

 

 

NB: de recensente van veronica-tv die haar zorgen uitsprak over de manier waarop dyslexie en ADHD een plek in deze serie hebben moet wellicht eens even kijken naar de ontstaansgeschiedenis van de boeken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*