Game On

Er was een tijd dat ik lekker zelf kon uitmaken wat ik in de bioscoop zag. Op mijn hoogtepunt (of dieptepunt zo u wilt) zag ik in één jaar 120 films in Pathé, mede door mijn Pathé pas. En dat was uitgezonderd films die ik zo leuk vond dat ik meerdere keren ging. Tegenwoordig ben ik vader van drie kinderen en moet ik mijn tijd anders verdelen. En als ik dan al ga, dan is er meestal eentje van het kleine grut mee. De oudste is nu gelukkig oud genoeg om iets anders te zien dan alleen maar tekenfilms.

“Ik ga iedereen laten zien dat ik de beste gamer van Nederland ben.”

Een jonge gamer genaamd Issam (Marouane Meftah) droomt ervan om ESporter te worden, maar laat zijn school daardoor versloffen. Zijn moeder pikt dat niet en zet zijn computer achter slot en grendel. Maar dan heeft het land hem nodig. Een boosaardige AI neemt langzamerhand de realiteit over en kan alleen via een game verslagen worden. Issam en enkele bekende game influencers moeten de wereld redden. Ondertussen proberen twee vrienden van Issam van buitenaf te helpen.

Het is net alsof er ergens een oud Hollywoodscript circuleerde, en deze in 2012 werd vertaald door Google Translate. Daarna lag het script nog een tijdje op de plank, en nu werd het alsnog verfilmd zonder dat er echt budget was. De special effects komen uit een budgetbak en lijken 20 jaar oud. De meeste acteerprestaties zijn slecht, het verhaal is mega voorspelbaar… Maar voor mijn zevenjarige zoon maakt dat niet uit. Hij zag er iets over op het Jeugdjournaal en wilde ‘m graag zien. Hij had een top middag, en daar gaat het in dit soort gevallen om.

Conclusie:
Weer zo’n film die door volwassenen en kinderen totaal anders bekeken zal worden. Voor jonge gamers een feest. Voor de ouders die mee moeten naar de bios is het dragelijk. Marouane Meftah heeft al een aardig aantal rollen op zijn naam staan en is hier vrij genietbaar als hoofdrolspeler. De game-influencers zijn een aardige spoof op de realiteit. Hij vond het een acht, ik gaf het een vijfje. Dat maakt dat deze film als familie-uitje toch een voldoende scoort.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*