Upgraded

Soms kom je films tegen die niet direct iets heel slecht doen, maar toch uiteindelijk de moeite niet waard zijn. Dit is een mooi voorbeeld. Het verhaal van Upgraded is al duizenden malen eerder verfilmd, maar hier worden wel heel slaafs alle vinkjes voor het romcom genre gezet. Soms worden dat soort films nog gered door twee bekende of knappe hoofdrolspelers die net dat beetje extra weten te brengen. Maar ook dat is hier helaas niet het geval.

“I was in over my head and it snowballed.”

Ana (Camila Mendes) is een hardwerkende en goedbedoelende meid die haar kunstwereld stage als een grote kans ziet. Maar haar huidige baas Claire (Marisa Tomei) is vooral een veeleisende bitch. Tijdens een werkreis krijgt ze upgrade op haar vliegticket en ontmoet ze de rijke William (Archie Renaux). Deze denkt dat Ana de functie van Claire heeft. Voor Ana dit misverstand kan rechtzetten is het balletje al aan het rollen. En naarmate dat balletje harder gaat rollen moet Ana ook steeds meer ballen in de lucht houden…

Ted Lasso vatte in zijn serie het hele romcom genre mooi samen: “If all those attractive people, with their amazing apartments and interesting jobs, usually in some creative field, can go through some lighthearted struggles and still end up happy, then so can we”. Alleen heeft Upgraded qua casting en qua verhaal nog minder uitstraling dan een gemiddelde Hallmark film. De bijrollen van Marisa Tomei, Lena Olin en Anthony Head zorgen nog voor wat herkenbaarheid, maar de hoofdrolspelers Mendes en Renaux hebben gewoon niet dat beetje extra om een film te dragen. Het zijn beide adequate acteurs, maar ze hebben niks wat ze onderscheid van honderden andere doorsnee acteurs.

Conclusie:
Het plot gaat verder langs de verwachte paden en alleen mensen voor wie dit de eerste Romcom is zullen verrast worden. De enige manier waarop ik dit kan aanraden is als je een vriendinnenavond wil organiseren, en je hebt iets nodig waar je dwars doorheen kan praten zonder het plot te missen. Upgraded is niets meer dan algehele generieke voorspelbaarheid

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*