Deze zomer in de bios

Voor sommigen is het idee van in de Zomer naar de bios gaan gotspe, voor anderen is er niets fijner dan het zien van die ene zomerblockbuster. Of misschien ontlopen we de hitte wel door even in koele bioscoopzaal te gaan zitten. Maar welke bioscoopfilms wil je zeker niet missen? Hier vijf niet geheel objectief (door mij) gekozen films om je de zomer door te helpen.

The Bikeriders, 4 Juli
Sinds Austin Butler een intense Elvis Presley neerzette lijkt hij een beetje aan die stem vast te zitten. Bij Dune en Masters of the Air was het lastig om niet de tongval van de King er doorheen te horen. In the Bikeriders kan hij daarmee uit de voeten, want het geheel heeft een hoog Rebel Without a Cause gehalte. Na een toevallige ontmoeting voelt de eigenzinnige Kathy zich aangetrokken tot Benny, lid van motorclub The Vandals uit het Midwesten. Als de club meegesleurd dreigt te worden in een gevaarlijke orgie van geweld, moet Benny kiezen tussen Kathy en zijn loyaliteit aan de club. Dat Tom Hardy ook meedoet kan alleen maar een aanbeveling zijn.

Inside Out 2, 17 Juli
Er was een tijd dat Pixar bij mij een hoogtepunt van het filmjaar vormde, maar ik ben ze een tijdje uit het oog verloren. De hoogtijdagen van Up, Toy Story, Monsters Inc en Wall-e liggen alweer een tijdje achter ze, maar ze hebben toch een behoorlijke hoeveelheid prima films gemaakt. Inside Out was destijds een behoorlijke hit, dus teruggrijpen naar deze film is een logische stap. Het brein van tiener Riley wordt plotseling gesloopt om plaats te maken voor iets geheel onverwachts: nieuwe emoties. Vreugde, Verdriet, Woede, Angst en Walging, die in alle opzichten al lange tijd succesvol zijn, weten niet goed hoe ze zich moeten voelen als tienerangst de kop opsteekt.

Deadpool & Wolverine, 24 Juli
Het heeft Ryan Reynolds veel tijd, moeite, grappen, gesmeek en directe oproepen via eerdere films gekost, maar voor dit derde deel heeft hij eindelijk zijn frenemy Hugh Jackman kunnen strikken. Deadpool & Wolverine moeten samen de wereld (en alles en idereeen waar Deadpool om geeft) zien te redden. Dit gaat natuurlijk met de nodige strapatsen, inside jokes, referenties en bruut geweld gepaard. De trailer was al een feest om naar te kijken.

Alien: Romolus, 14 Augustus
De laatste Alien sequels, prequels en spin-offs zorgden er vooral voor dat mensen ineens een stuk minder kritisch waren over het (wat mij betreft) ondergewaardeerde Alien III. Toch blijf ik een fan van deze serie, en hoop ik weer een nieuwe, geweldige Alien film in de bios te zien. Regisseur Fede Alvarez heeft geen CV van James Cameron of Ridley Scott niveau, maar ja, wie wel? Het verhaal hoeft niet al te veel om het lijf te hebben. Terwijl ze een verlaten ruimtestation doorzoeken, komt een groep jonge ruimtekolonisten oog in oog te staan ??met een onbekende levensvorm.

Beetlejuice Beetlejuice, 5 september
In de nadagen van de zomer komt deze Tim Burton film uit. Michael Keaton keert terug in de titelrol die hem in de jaren ’80 samen met Batman de nodige star power gaf. Na een familietragedie keren drie generaties van de familie Deetz terug naar Winter River. Lydia’s leven wordt nog steeds be├»nvloed door Beetlejuice en staat op zijn kop als haar tienerdochter Astrid per ongeluk het portaal naar het hiernamaals opent.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*