7 ans de Mariage

Veel mensen die gaan trouwen zijn op dat moment nog erg verliefd op elkaar. Met zijn tweëen kan zo’n pasgetrouwd stel de wereld aan, niets is onmogelijk en alles kan. Alain (Bourdon) en Audrey (Frot) ontdekken dat na zeven jaar huwelijk de lol er wel een beetje af is. De spanning is weg en daarmee dus ook de seks. Alain denkt dat hij de enige is in dit huwelijk die de seks mist en gaat naar een seksuoloog in het ziekenhuis waar hij werkt. Daar krijgt hij wel een heel bijzondere tip om zo’n seksleven weer wat spanning in te blazen.

Ga naar de seksshop
Het advies van de seksuoloog is eigenlijk heel simpel: Ga naar de seksshop. Val je vrouw er niet meteen mee lastig, maar bereid haar rustig voor. En dat is wat Alain probeert. Aanvankelijk lijkt Audrey hier helemaal niet zo blij mee te zijn. Maar eenmaal over de drempel der schaamte heengestapt te zijn, ontpopt er zich bij Audrey een ware seksgodin. En dat is nou net waar Alain weer niet op had gerekend en hij blijkt ondanks zijn gezeur niet aan deze vorm van liefhebben toe te zijn. En tja, hoe ga je dat dan weer duidelijk maken…

Komische situaties
Het thema in de film, een uitgeblazen seksleven weer leven inblazen, is één waar veel stelletjes zich in kunnen vinden. Wie eenmaal kinderen heeft, een drukke baan ontdekt al gauw vaak te moe te zijn voor de daad. En er is altijd wel een van de twee die iets meer behoefte aan intimiteit heeft dan de ander. Waar sommigen de liefde dan buiten de relatie zoeken, zijn er ook stellen die de spanning proberen te hervinden door te gaan experimenteren. En zoals 7 Ans de Mariage laat zien, kan dat een hoop komische situaties opleveren. Je weet uiteindelijk nooit wat je kunt verwachten.

Leuke bijfiguren
Naast de absurder wordende relatie tussen Alain en Audrey zijn er ook nog een aantal bijfiguren die zo nu en dan op de lachspieren werken. Zo is er de broer van Audrey die als travestiet door het leven gaat en zo nu en dan komen er wat leuke homovrienden langs die zich ook graag opmaken voor de nodige party’s. Naast de broer van Audrey zijn ook haar ouders niet helemaal seksloos. Grote schok voor Audrey natuurlijk. Pa waarschijnlijk betrokken bij een seksschandaal en Ma gaat vreemd met de priester. Allemaal zaken waar je ook als oudere vrouw niet aan wilt denken bij je ouders. Hoewel een aantal situaties wat vergezocht zijn, kan er hier en daar best om het absurdisme gelachen worden.

Conclusie
7 Ans de Mariage, weet zo nu en dan best op de lachspieren te werken. Met name door de genante gebeurtenissen waar je zelf nooit in hoopt te belanden. Groot nadeel van de film is dat ze het thema uiteindelijk niet voldoende weten uit te melken. Het verhaal is af en toe wat warrig waardoor je je voortdurend afvraagt wat er nou aan de hand is en wat daar dan de betekenis van is. Dit gaat ten koste van de echt leuke grappen die er in de film verwerkt zitten. 7 Ans de Mariage is uiteindelijk een aardige film te noemen. Ga deze eens lekker kijken op een zaterdagavond met een bak vanille ijs op schoot.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*