Alias: The Complete Third Season

Aan het einde van het Tweede Seizoen werd ons bekend gemaakt dat Sydney (Garner) twee jaar spoorloos is geweest. In die periode is Agent Vaughn (Vartan) met een ander getrouwd. Dit is dan ook waar het Derde Seizoen mee begint. Zoals het hoort krijgen we niet meteen alle antwoorden, maar ontrafelen de geheimen zich door de afleveringen heen. En dat is nou net het soapelement waardoor je aan de buis gekluisterd blijft.

SD6 is niet meer
Na het opdoeken van SD6 in het tweede seizoen vroeg ik mij al af hoe ze dat zouden gaan oplossen. Want nu aardsvijand nummer 1 is uitgeschakeld blijven er slechts wat hopeloze terroristen over. Die moeten wel bestreden worden, maar een misdaadsyndicaat is natuurlijk veel interessanter. En dat betekent dat er een nieuwe aartsvijand wordt bedacht. Dat valt niet zo maar uit de lucht, en ‘The Covenant’ zoals de groep gaat heten, bestaat dan uit een aantal karakters die we in het tweede seizoen al voorbij hebben zien komen. Waaronder weer een kleine gastrol voor Quentin Tarantino.

Rambaldi de rode draad
Één van de betere rode draden in Alias is de verhaallijn over de Rambaldi-stukken. Telkens wanneer we denken te weten te komen wat er nou met die Rambaldi en zijn toekomstvoorspelling aan de hand is, blijkt er veel meer achter te zitten en weten we eigenlijk nog niks. Dit is ook een belangrijke draad die kijkers aan de serie blijft binden. Je wilt toch graag weten wat het nou precies is en hoe de rollen van de poppetjes uit de serie (Irina en Sydney) in het totale plaatje passen. Helaas een onderdeel waar we geen duidelijkheid over krijgen in het derde seizoen. Maar dat was dan ook wel te verwachten. En heel erg is het niet, want dan heb je in ieder geval een vierde seizoen in het verschiet waar je weer met veel plezier naar kunt gaan kijken.

Conclusie
In het derde seizoen worden zoals het hoort een aantal vragen uit het tweede seizoen beantwoord, maar er worden weer tal van andere verhaallijntjes uitgezet. In feite kruip je in de huid van Sydney in dit kat en muisspel. En wil je wel alle antwoorden, alleen krijg je die niet. Het leuke van een succesvolle serie als Alias vind ik zelf is dat bekendere acteurs graag een gastrolletje komen spelen. Zoals ik al zei zien we Quentin Tarantino voorbij komen, maar ook David Carradine en Isabella Rossellini. Dit soort gastrollen maakt een serie ook leuker om naar te kijken, want je bent toch wel benieuwd met welke acteur ze nu weer op de proppen komen voor een rol als bad guy! Ook het derde seizoen is weer een geslaagd seizoen voor de Aliasfans.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*